0 Comments

Meta Description İçin İdeal Karakter Sayısı Genel Kabul Gören Sınır nedir? Arama motorları, meta description için kesin bir karakter sınırı belirlemese de, genellikle 150-160 karakter arasında bir sınırlama uygular. Mobil cihazlarda bu sınır biraz daha kısa olabilir, yaklaşık 120 karakter civarında. Arama motorları, meta description’ınızı bu sınırlar içinde kesebilir. Bu nedenle, en önemli bilgileri başa yazmanız önemlidir.

Meta Description Kaç Karakter Olmalı 160 Kelimelik Meta

Tanım (“description”) meta etiketinden faydalanın. Bir sayfanın tanım (“description”) meta etiketi, Google ve diğer arama motorlarına sayfanın ne hakkında olduğuna dair özet bilgi sağlar . Sayfa başlığı birkaç kelime veya deyimden oluşurken sayfanın tanım meta etiketi bir veya iki cümleden veya kısa paragraftan oluşabilir. Google Web Yöneticisi Araçları içerik analizi bölümü, tanım meta etiketlerinin çok kısa, çok uzun veya çok defa tekrarlandığını belirten kullanışlı araçlar sağlar (aynı bilgi başlık <title> etiketi için de sağlanır). Başlık etiketinde olduğu gibi, tanım meta etiketi de HTML dokümanınızın <head> etiketi
içinde yer almalıdır.

META ETİKETLERİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Meta description, SEO için önemli bir unsurdur. Ancak, uzun ve karmaşık metinler yerine, kısa, öz ve çekici bir özet yazmaya odaklanmak daha etkili olacaktır. 150-160 karakter sınırını aşmadan, web sitenizin içeriğini en iyi şekilde anlatabileceğiniz bir meta description oluşturmaya çalışın.

Tanım meta etiketleri önemlidir, çünkü Google bunları sayfalarınız için kısa bir özet olarak kullanabilir. “Kullanabilir” diyoruz, çünkü sayfanızdaki yazılı metinde arama terimiyle eşleşen bölümü de görüntüleyebiliriz. Alternatif olarak Google, sitenizin tanımını eğer orada listeleniyorsa, Açık Dizin Projesi
(Open Directory Project – ODP) bölümünde kullanabilir. (Arama motorlarının ODP verisi göstermesini engellemek hakkında makaleyi inceleyiniz). Sayfalarınızın her birine tanım meta etiketi eklemek, Google snippet bölümünde gösterecek iyi bir eşleşme yapamazsa kullanılması için iyi bir seçenektir. The Webmaster Central Blog’da daha iyi tanım meta etiketleri ile Snippet’ları geliştirmek hakkında bilgilendirici bir makale vardır.

Snippet’lar bir sayfanın başlığının altında, sayfanın URL’sinin üstünde görüntülenir.
Kullanıcı araması ile eşleşen terimler snippet bölümünde koyu renkle belirtilir . Bu şekilde kullanıcıya aradığı terimin sayfadaki içerik ile eşleşip eşleşmediği hakkında ipucu verilir . Yukarıda görülen resimde wordpress sitesinde nereye yazılacağı gösterilmiştir.

Meta description, kullanıcı deneyimini iyileştirmenin yanı sıra, arama motorlarında daha iyi bir sıralama elde etmenize yardımcı olur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts

Youtube Reklam

Youtube Reklam, Müşterilere ulaşın Mesajınızı, video reklamlarla doğru kişilere, doğru zamanda…